• Telefon: +40 213-146046 / +40 213-146045
  • office@tccfr.ro

< Modernizarea rețelei de comunicații din cadrul sistemului feroviar >

Rețeaua digitală de comunicații, dezvoltată începând cu anul 2000, cuprinde o serie de infrastructuri de comunicații, fiecare din ele având tehnologii moderne care asigură servicii de telecomunicații complete, flexibilitate și siguranță, cu prezență în cele aproximativ 600 de locații în tehnologie digitală .

La baza conceptului de modernizare a stat necesitatea introducerii cablurilor cu fibră optică, ca suport de transmisiuni, lucru ce a permis dezvoltarea ulterioară a unor soluții tehnice menite să asigure condițiile tehnice pentru furnizarea comunicațiilor de siguranță a circulațieie feroviare.

Actualmente, infrastructura de back-bone a rețelei feroviare cuprinde aproximativ 5.000 de km de cabluri cu firă optică, instalate aerian sau subteran, rețeaua fiind în continuare în extindere.


Prin adaptarea proceselor la cerințele specifice sistemului feroviar, această rețea asigură, pe lângă comunicațiile de siguranță și exploatarea feroviară, o conectivitate remarcabilă pentru diverse aplicații dedicate managementului feroviar, precum și soluții de alocare flexibilă de bandă.

Îmbinând tehnologii moderne cu performanțe deosebite, rețeaua digitală de comunicații are o disponibilitate garantată, putând asigura servicii în tehnologii multiple precum SDH/PDH, ATM, CWDM, DWDM, ISDN sau Ethernet, cu implementarea unor plotici de securitate a informației care să respecte principiile privind protecția infrastruturilor cibernetice.