• Telefon: +40 213-146046 / +40 213-146045
  • office@tccfr.ro

Rețele Virtuale Private

Serviciul vă permite să conectați propriile sedii, în vederea trimiterii și primirii de date peste rețeaua Telecomunicații CFR ca și cum ați fi conectați la propria rețea privată, beneficiind în același timp de funcționalitatea, securitatea și politicile rețelei noastre.

Atunci când utilizați o rețea locală pentru a accesa diverse servicii pe internet, sursa cererilor de accesare este, evident, propria rețea locală (LAN). Totuși, această situație se va schimba dacă sunteți conectat la un VPN și tot traficul de internet trece prin această rețea virtuală. Prin urmare, sursa interogărilor nu mai este rețeaua locală, ci aceea la care sunteți conectat prin VPN. Acest lucru înseamnă că saiturile și celelalte rețele cu care comunici nu vor mai putea vedea adresa IP a calculatorului ca sursă a cererilor de accesare, ci pe cea a rețelei virtuale private pe care o utilizezi.

Astfel, mesajele din traficul de tip VPN sunt transmise prin intermediul infrastructurii rețelei Telecomunicații CFR, folosind fie soluții bazate pe protocoalele de tunelare criptate, fie soluții de securitatea a rețelei care vă asigură un trafic protejat.

În plus, furnizorul tău de servicii internet (ISP) va vedea doar o singură conexiune: cea stabilită cu serviciul VPN pe care îl utilizați, care este, desigur, în totalitate criptată. Prin urmare, ISP-ul pe care îl folosești nu va mai avea posibilitatea de a vedea ceea ce faceți în interiorul conexiunii de tip VPN, chiar dacă aceasta funcționează folosind internetul și, prin urmare, monitorizarea nu mai este posibilă.

În cazul în care doriți să achiziționați un astfel de serviciu puteți să ne contactați sau să solicitați o ofertă de la specialiștii nostri utilizând adresa de mail : comercial@tccfr.ro