• Telefon: +40 213-146046 / +40 213-146045
  • office@tccfr.ro

Video - Instalații tehnice


Pentru a furniza soluții complete către beneficiarii săi, a fost dezvoltat un serviciu ce implică dezvoltarea unor infrastructuri de monitorizare video utilizând ca suport o rețe de comunicații închisă. Aceste sisteme de supraveghere video sunt destinate aplicațiilor feroviare, fiind în fapt instalații tehnice ce vin în sprijinul luării deciziilor de către operatorii de la firele de circulație sau pentru monitorizarea punctelor sensibile cum ar fi trecerile la nivel cu calea ferată ori instalații de infrastructură feroviară necesar a fi monitorizate. Deși la început implementării acestor soluții au existat temeri referitoare la acuratețea acestora, actualmente a fost dovedită importanța acestor aplicații atunci când este vorba de informații necesar a fi obținute din teren.

Mai mult, sistemele de supraveghere video au fost extinse și pentru monitorizarea activităților în incinta stațiilor și pe peroanele din cadrul acestora, astfel încât actualmente Impiegatul de mișcare să poată avea o imagine completă și corectă a garniturilor de vagoane ce intră în stațiile cf și se garează sau sunt în tranzit.

Actualmente serviciul de monitorizare video este în strânsă legătură cu activitățile echipelor de intervenție la infrastructura feroviară, în ideea de a putea gestiona cât mai eficient această infrastructură, creindu-se practic un element reactiv în cadrul acestui proces.